Тенденції вдосконалення кримінального законодавства України - O. Tatarоv (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розглянуто такі форми кримінально-правової політики, як криміналізація, декриміналізація, пеналізація та депеналізація. Розкрито поняття й умови криміналізації та пеналізації діянь. Окреслено принципи, на яких має ґрунтуватися загальна теорія криміналізації, декриміналізації, пеналізації й депеналізації злочинів. Запропоновано заходи, спрямовані на усунення помилок під час удосконалення кримінального законодавства України.