Особливості визначення терміна «публічна безпека і порядок» - A. Kryshchenko (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Досліджено термін «публічна безпека і порядок», зокрема шляхом зіставлення його зі спорідненими поняттями «громадська безпека», «громадський порядок». Проаналізовано нормативно-правову складову цієї категорії. Обґрунтовано унормування законодавчої термінології шляхом внесення змін і доповнень до законодавства.