Актуальні проблеми початку досудового розслідування - Ye. Skulysh (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Аргументовано необхідність зміни процесуальної форми початку досудового розслідування. Обґрунтовано доцільність винесення слідчим/прокурором постанови про проведення досудового розслідування або відмову в цьому після перевірки заяви, повідомлення про кримінальне правопорушення.