Розмежування спеціального слідчого експерименту й імітування обстановки злочину - M. Hribov (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Проаналізовано дефініції спеціального слідчого експерименту й імітування обстановки злочину, подані в підзаконних нормативно-правових актах. Визначено конкретні елементи дефініцій, які використовують для розмежування зазначених форм контролю за вчиненням злочину. Констатовано, що ці критерії є досить умовними й відносними. Унесено пропозиції щодо змін і доповнень до ст. 271 Кримінального процесуального кодексу України.