Кримінально-правова характеристика схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів - M. Davydova (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Досліджено кримінально-правову характеристику злочину, передбаченого ст. 315 Кримінального кодексу України. Проаналізовано поняття «схиляння до вживання наркотичних засобів». Окреслено визначальні чинники кваліфікації цього виду злочинів, що відмежовують їх від інших кримінальних правопорушень. Запропоновано способи вдосконалення цієї кримінально-правової норми.