ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ УЧАСТІ СУБ’ЄКТІВ, ЩО ВОЛОДІЮТЬ СПЕЦІАЛЬНИМИ МЕДИЧНИМИ ЗНАННЯМИ, У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОВАДЖЕННІ - Ye. Kovalevska (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Проаналізовано кримінальне процесуальне законодавство, що регламентує участь спеціаліста-медика та експерта в кримінальному провадженні. Досліджено процесуальний статус суб’єктів, які володіють спеціальними медичними знаннями, висвітлено аспекти їх участі в слідчих діях. Акцентовано на змінах, що відбулися після прийняття нового Кримінального процесуального кодексу України з цих питань. Визначено недоліки правового регулювання зазначеної проблеми, розроблено пропозиції щодо вдосконалення законодавства.