ПРАВОВА ПРИРОДА І СТАТУС ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ: ДОКТРИНАЛЬНИЙ АСПЕКТ - A. Shevchenko (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Проаналізовано різні підходи до визначення сутності такого багатоаспектного явища, як територіальна громада, її організаційно-структурної та предметно-функціональної характеристик. Окреслено особливості статусу і правосуб’єктності територіальної громади в контексті наявних вітчизняних і зарубіжних досліджень у цій сфері.