Евтаназія та право людини на охорону здоров’я - N. Kaminska; Yu. Nazarko (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Визначено, що право на життя та охорону здоров’я є невід’ємним правом людини. Досліджено поняття, види, забезпечення, реалізація та захист права людини на евтаназію та його співвідношення з правом людини на охорону здоров’я. Окреслено міжнародний досвід щодо питань забезпечення та реалізації права на евтаназію, а також проаналізовано відповідні нормативні джерела. Означено можливі шляхи розвитку права на евтаназію в Україні, відповідно до міжнародного досвіду.