Проблеми невідповідності положень законодавства України, що визначає правовий статус прокуратури, європейським стандартам - V. Feshchuk; V. Petryna (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Окреслено проблеми невідповідності норм Закону України «Про прокуратуру» щодо представлення прокурорами інтересів фізичних осіб у судах, норм Господарського процесуального кодексу України щодо участі прокурора в господарському процесі положенням Конституції України та Рекомендаціям Парламентської Асамблеї Ради Європи № 1604 (2003) «Щодо ролі прокуратури в демократичному суспільстві, керованому верховенством права».