ХАРАКТЕРИСТИКА СУБ’ЄКТІВ ЗАПОБІГАННЯ ЗЛОВЖИВАННЮ ВЛАДОЮ АБО СЛУЖБОВИМ СТАНОВИЩЕМ, ЯКЕ ВЧИНЯЮТЬ ДЕРЖАВНІ СЛУЖБОВЦІ - V. Martynenko (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Наведено характеристику спеціально уповноважених органів у сфері запобігання зловживанню владою або службовим становищем, яке вчиняють державні службовці (Національного агентства з питань запобігання корупції, Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури), а також правоохоронних органів із функціями органу досудового розслідування (Національної поліції України, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби України, Державного бюро розслідувань).