Причини та умови створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань - S. Kuchmenko (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Визначено головні причини та умови створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань. Проаналізовано наслідки їх діяльності на території держави. Розглянуто способи обмеження можливостей щодо створення та функціонування не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань.