ПРАВО НА ЖИТТЯ Й ЦІЛІСНІСТЬ ОСОБИ: БІОЕТИЧНІ АСПЕКТИ ЕВОЛЮЦІЇ ПРАВ ЛЮДИНИ - B. Ostrovska (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Проаналізовано низку міжнародних документів у контексті взаємозв’язку права на життя та права на цілісність. Доведено, що останнє постає невід’ємною складовою права на життя в умовах виникнення загроз, пов’язаних із застосуванням окремих досягнень біології та медицини. Констатовано трансформацію уявлення про право на життя не лише як фундаментального права людини, а й як комплексу прав, які стосуються її життя.