ЗАХИСТ УПОВНОВАЖЕНИМ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ З ПРАВ ЛЮДИНИ КОНСТИТУЦІЙНОГО ПРАВА ОСОБИ НА ДОСТУП ДО ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ - I. Kushnir (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Досліджено сутність захисту Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини конституційного права фізичної особи на доступ до публічної інформації. Проаналізовано поняття «охорона», «захист», ознаки захисту конституційного права фізичної особи на доступ до публічної інформації. Визначено категорію захисту Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини вказаного конституційного права.