Розмежування понять «розшук» і «пошук» у контексті змісту діяльності, що забезпечує процес виявлення злочинів - O. Shapovalov (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Проаналізовано терміни «розшук» і «пошук» у контексті з’ясування змісту діяльності, що забезпечує процес виявлення злочинів. Визначено головні змістові властивості (ознаки), спільні для обох процесів, а також ті, на підставі яких розмежовують ці поняття.