МОВНИЙ ФАКТОР ПРАВОВОЇ РЕФОРМИ: ТЕОРЕТИЧНИЙ АСПЕКТ - Yu. Kryvytskyi (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Проаналізовано теоретичний аспект мовного чинника правової реформи в контексті мовної ситуації в Україні. Схарактеризовано істотні властивості мови права як вихідної матерії правових змін. Актуалізовано проблематику правової реформи шляхом окреслення наявних у юридичній літературі підходів до її тлумачення. Визначено вияви діалектичного взаємозв’язку мови права та правової реформи відповідно до результатів реформаційної діяльності й мовної політики в Україні.