ЮРИДИКО-ПСИХОЛОГІЧНІ СКЛАДОВІ НЕОБЕРЕЖНОСТІ ПІД ЧАС УЧИНЕННЯ ВБИВСТВ - T. Paklina (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Досліджено низку складових необережності (легковажність, самовпевненість, недбальство), які відображають моральні й соціальні оцінні критерії правопорушення та його субʼєкта. Проаналізовано доцільність використання поняття «передбачення/непередбачення» як характеристики злочинної самовпевненості, а також «недбальство» як детермінанти необережного злочину. Обґрунтовано доцільність проведення судово-психологічної експертизи на етапі досудового розслідування в кримінальних провадженнях за фактами вчинення вбивств через необережність.