ДОТРИМАННЯ ВИМОГ СТАТТІ 58 КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ ПІД ЧАС РОЗГЛЯДУ СПРАВ ПРО ВІДШКОДУВАННЯ МОРАЛЬНОЇ ШКОДИ ПОТЕРПІЛИМ ВІД НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ НА ВИРОБНИЦТВІ - I. Berestova (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Висвітлено проблеми дотримання зворотної сили закону під час відшкодування моральної (немайнової) шкоди потерпілим від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Констатовано поліваріантність застосування судами загальної юрисдикції положень частини 8 статті 36 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» на невизначений період у часі назад. Обґрунтовано створення цією частиною нової норми ретроактивної форми дії, що суперечить статті 58 Конституції України.