Кримінологічна характеристика особи державного службовця, який зловживає владою або службовим становищем - V. Martynenko (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Наведено кримінологічну характеристику особи державного службовця, який зловживає владою або службовим становищем, залежно від груп за соціально-демографічними, кримінально-правовими, соціально-рольовими, морально-психологічними ознаками. Визначено співвідношення понять «державний службовець» і «службова особа» в контексті притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення зазначених протиправних діянь.