ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТОК ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ПАТРУЛЬНОГО ПОЛІЦЕЙСЬКОГО - V. Lytvyn (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Визначено складові професійної компетентності патрульного поліцейського. Окреслено основні шляхи формування патрульного як професіонала. Схарактеризовано заходи з виявлення факторів, які сповільнюють професійний розвиток поліцейського. Проаналізовано особистісно-індивідуальні й управлінські якості, пізнавальні та психолого-педагогічні компетенції. Обґрунтовано ефективність комплексної методики психологічного забезпечення процесу формування професійно компетентних працівників системи органів Національної поліції. Зʼясовано стадії становлення професійної компетентності працівника підрозділів патрульної поліції. Сформульовано комплекс вимог до професійної компетентності та професіоналізму поліцейських.