Неупереджений суд у контексті міжнародних стандартів - N. Chaban (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Досліджено неупередженість суду як один із міжнародних стандартів, відображений у низці міжнародно-правових актів. Обґрунтовано значущість неупередженості для демократичної організації та функціонування національних судів. Увагу акцентовано на необхідності імплементації міжнародних стандартів у національне законодавство та судову практику в умовах реформування судової системи.