ЗАВДАННЯ ТА ФУНКЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ ЯК УЧАСНИКА АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВИХ ВІДНОСИН У СФЕРІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПУБЛІЧНОЇ БЕЗПЕКИ І ПОРЯДКУ - A. Kryshchenko (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розглянуто завдання та визначено функції діяльності Національної поліції України, зокрема у сфері гарантування публічної безпеки й порядку. Окреслено авторське бачення мети діяльності цього органу. Висунуто пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про Національну поліцію».