ДІЯЛЬНІСТЬ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ ЩОДО ПРОТИДІЇ ЕТНІЧНІЙ ОРГАНІЗОВАНІЙ ЗЛОЧИННОСТІ: УКРАЇНСЬКИЙ І МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД - V. Sevruk; N. Маkarenko (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розглянуто питання діяльності правоохоронних органів із протидії злочинам, що вчиняють організовані групи та злочинні організації, сформовані на етнічному підґрунті. Встановлено причини, що негативно позначаються на організаційних засадах протидії цьому явищу. Визначено пріоритетні напрями діяльності в зазначеній сфері. Обґрунтовано доцільність створення спільного міжнародного банку даних (автоматизованої інформаційної системи «Етнічна злочинність»).