ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРАКТИЧНІ ПРОБЛЕМИ ПРОТИДІЇ РЕЛІГІЙНОМУ ТЕРОРИЗМУ В УКРАЇНІ - S. Pavlenko (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Досліджено проблему релігійного тероризму в контекстізагроз світовій безпеці. Доведено, що цей вид тероризму єодним із найбільш небезпечних і поширених у сучасному світі.Визначено цілі релігійного тероризму, серед якихапокаліптична, створення релігійного уряду (теократія),чистки за релігійною ознакою. Аргументовано нагальністьпотреби в удосконаленні вітчизняного законодавства у сферіпротидії цьому явищу.