Поняття юридичної консультативної діяльності як виду юридичної діяльності - Ya. Voloshyna (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Проаналізовано загальні ознаки юридичної консультативноїдіяльності, на підставі чого сформульовано авторськевизначення поняття «юридична консультативна діяльність».